Referanser

Her kan du lese referansesitater fra forskjellige steder hvor Alexander har holdt foredrag.

 

Re videregående skole

Vi har en visjon om å være et godt sted å lære. Første fredag i skoleåret, starter vi opp med trivselsdag. Dette for å sikre at vi får satt fokus på et trygt og godt klassemiljøet og at vi som skole synliggjør at vi jobber med visjonen vår også i hverdagen.

I år startet vi trivselsdagen med et foredrag av Alexander Skadberg. Dette fungerte meget bra og elever og ansatte var godt fornøyde. Alexander er flink til å by på seg selv, han evner å bruke sin historie til å få i gang en refleksjon rundt hvem er jeg og hvordan har jeg blitt sånn.

Elevene jobbet videre med temaet i klassene og Alexander var med oss hele dagen, også når vi avsluttet med felles dans i hallen

Re videregående skoles logo

Hilsen fra

Cecilie Langklep Bjørnøy

Rektor

 

Fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder:

Vi hadde glede av å ha besøk av Alexander på vår sommerfest i juni 2017. Han trollbandt forsamlingen med sin historie. Vi ble imponert over måten den ble presentert på – nøkternt og i «små porsjoner» slik at vi fikk være med på en reise. Han inspirerte oss til å stå på for de som trenger det mest – de sårbare barna og ungdommene. Vi kan anbefale andre fylkesmannsembeter til å invitere han til tverretatlige samlinger eller eksterne kurs/seminarer. Ingeborg Næs.

Fosterhjemstjenesten i Stavanger

Søndagens foredragsholder var Alexander Skadberg med tittelen «Fra problembarn til problemløser»

Under foredraget tok han alle deltakerne inn i hans verden og oppvekst med sin ærlige og direkte måte og vi fikk bli kjent med personen som nå har  gjort hverdagen til en hverdag fylt med mestring , mot og stå på vilje.

Denne ungen mannen gav oss et ærlig og engasjerende foredrag som berørte samtlige deltakerne i salen.

Deltakerne lot seg begeistre over Alexanders formidlingsevne, og for mange ble dette helgens høydepunkt.

– Edel

ADHD – Norge Rana og Hemnes lokallag

Vi hadde besøk av Alexsander torsdag 14.april.2016 Foredrag: «Fra problembarn til problemløser». En entusiastisk og engasjert foredragsholder. Alexander gir alt og er et forbilde for mange som har samme utfordringer. Hans måte å ta frem livets utfordringer på gjør det spennende og interesant. Tiden flyr og foredraget er over før du får sukk for deg. – Vigdis

 

Fellesorganisasjonen (FO) – Østfold

”Vil trekke frem at du fikk frem på en svært tydelig og god måte hvor viktig det er å forstå brukermedvirkning (også) som brukerinnflytelse på individnivå . Narrativet du brukte om din egen historie fungerte veldig godt. Så vil jeg løfte frem en annen side ved det, som jeg mener var superviktig, fordi du snakket for fagfolk fra de feltene.

Du ble en levende påminnelse om hvor viktig det er å huske på at ungdom ikke ER oppførselen sin. At alle mennesker skaper seg selv i møtet med andre hele tiden. Du ble et sterkt møte med en innmari begavet mann. Som når verden og du begynte å spille mer på lag, virkelig kan bære mer enn deg selv i samfunnet. Det er viktige møter for folka fra felta våre”
– Kristine

 

Sentralsykehuset – Østfold

”Et inspirerende sannhets vitne. Betydningen av å bry seg om sine medmennesker- å våge å se, har stor betydning for at det skal gå bra med den det gjelder.»
– Eirin

 

Barnevernstjenesten –  Sandnes

”Positiv og engasjert. Inkluderende og viser interesse for andre.  Er også Utadvendt. Foredraget er ærlig, personlig uten å bli preget av  negativitet, som vanskelige opplevelser ofte kan gjøre. Alexander formidler at alle har en mulighet både PGA av og til tross for det en har opplevd»
– Lilly Anne

 

Natteravnene – Bergen

”Alexander sin foredrag er troverdige, tidlige, ærlige, rett på sak. Han tar tilhørerne, og deltakerne sine hjerter.»
– Inga Alice

 

Bakgården Aktivitetsverksted- Stavanger

”Alexander sine foredrag bærer preg av en publikumsvennlig stil, han underholder, holder seg til tema, snakker om saker han skjønner og hans budskap er lett tydelig og klart»
– Georg

 

Organisasjonen, Voksne for Barn – Oslo

”Inspirerende og til ettertanke!»
– Karin

 

KBL Konferanse – Svolvær

Sterkt, veldig engasjerende. Du er energisk og fengsler ditt publikum med din virkelighet. Du får fram poeng jeg ikke har tenkt på før.»
– 
Lise”

 

Ravnanger ungdomskule

Veldig bra. Du treffer ungdommene, er engasjert og informerer godt!»
Hogne

 

ADHD Sogn og Fjordane Lokallag

Heftig historie å fortelle, viktig å få fram. I reine ADHD stil. Folk kjenner seg igjen.»
– Dagfrid

 

Universitetet i Stavanger

”Inspirerende, motiverende og innsiktsfult
– Annette

 

Norsk interesseforening for stamme

Alexander snakket for første gang offentlig om sin stamming og hvordan det påvirket barne- og ungdomsårene under årsmøtehelgen til Norsk interesseforening for stamme i begynnelsen av april 2016. For mange som stammer er det å ta ordet foran en stor forsamling en utfordring. Stamming er ofte forbundet med frykt, skam og dårlig mestringsfølelse. Alexander fikk oss til å le og smile i det ene øyeblikket og reflektere over vår egen stamming i det andre. Han beveget oss, vi var flere som ble rørt. Jeg kan varmt anbefale Alexander som foredragsholder!

– Martin Aasen Wright, styreleder i Norsk interesseforening for stamme