Brillene gjorde at jeg fikk bedre selvbilde

Publisert august 15, 2016 12:17 pm

Meg, Brillekonkurranse?

Hadde du fortalt meg det for 7 år siden, hadde jeg ledd av det!

Hvorfor i alle dager skal jeg være deltager i en brillekonkurranse og hva er det med briller som gjør meg så engasjert!

Året er 2009, jeg skulle starte å bruke briller for første gang, sjenert som jeg var den gang gikk jeg ned til optikeren i Rana, fikk time til synsundersøkelse og snakket med han om hvilke brille jeg ønsket meg.

Jeg spurte meg selv: hvorfor i alle dager skulle jeg være den ene personer som skilte seg ut med briller i klassen, kledde jeg det eller kom de andre til å le av meg?

Allerede hadde jeg fått passet påskrevet med diagnosen ADHD, konsentrasjonsvansker og som klassens klovn, var ikke det nok i seg selv?

sv_hv_pa_scenene

Foto: Organisasjonen voksne for barn

Optikeren bet seg merke i noe ved meg, tok meg til siden og stirret på meg en stund før han tar hånden sin på min høyre skulder å sier: Gutt, ta det med ro, se deg om, hvor mange mennesker ser du med briller rundt deg, tror du de måtte ta et oppgjør med seg selv før de fikk sine første par?

Før jeg svarte optikeren så, så jeg på linseeskene som sto inne i butikken.

Nok engang spør jeg meg selv: kanskje jeg heller skal starte med linser, da er det ingen som ser at jeg har dårlig syn og ingen som kommer til å spørre meg om det heller.

Svaret fra meg til optikeren ble kort og konsist: Jo, jeg ser at det er mange mennesker rundt meg med briller, men de er ikke meg!.

Opp i gjennom tiden har jeg fått hørt at jeg liker nye utfordringer, er en tøff gutt og tørr og skille meg ut fra mengden. Til slutt kom brillene på, mandagen var rett rundt hjørnet og jeg, lille meg skulle stå ved skoletrappen med mine nye briller på.

 

Men hva var det egentlig som gjorde at jeg valgte å bruke briller, Hva lærte jeg:

Det handler om å la fordommer ligge, hva andre tenker har ingen betydning så lenge jeg føler meg vel i det jeg har på meg. Det er ingen som skal fortelle meg hvordan jeg skal være eller hvordan jeg skal se ut, den eneste som skal fortelle det er meg selv.

Jeg tror at mange brilleelskende mennesker har sine første par liggende et eller annet sted i hjemmet, på loftet eller i en nedstøvet pappeske, det første paret er liksom ikke noe du mister!

 

Men skal jeg være ærlig så har jeg mistet 2 par til nå… *kremt*

13567300_10154174469355803_8035377824987890453_n

 

Tiden etter.

Tiden har gått siden det første paret kom på nesetippen min og nye par har fått sin plass i hjertet mitt. Men det første paret blir ikke glemt. jeg husker til og med hva årsmodell og hvilket merke de var!

Briller for meg er som en ring, et smykke eller en øredobb for deg, det skal bæres med stolthet og ydmykhet.

For meg er det viktig at brillene skiller seg ut, slik at folk legger merke til at jeg har dem på. Det har nok sin forklaring med at jeg ikke ønsker å bare bruke briller men å kunne bruke briller fordi at det er tøft og flott!

Jeg har alltid hatt et brennende engasjement for å hjelpe andre, se andre mestre og se at mennesker rundt meg har det bra!

igjennom Alexanders Metode får jeg muligheten til det!

Selv har jeg et brennende engasjement for frivilligheten i Norge hvor jeg jobber en god del for frivillige organisasjoner for å skape forståelse rundt psykisk helse.

Tenk å kunne få muligheten til å gjøre dette gjennom Specsavers veldedighetsprosjekt, ”Gi syn til Tanzania”.

Det handler om å gjøre det lille ekstra, slik at mennesker rundt deg blir glad og fornøyde. Skape gode relasjoner og kunne yte litt ekstra for de som ikke har de godene vi har Norge!

gjennom denne konkurransen har jeg muligheten til dette, gi det lille ekstra til noen som trenger det!

Du kan stemme på meg ved å trykke på linken under!

https://www.facebook.com/SpecsaversNorge/?sk=app_1721385664817201&app_data=item%7C2377189

 

 

Ønsker du et foredrag som omhandler selvtillit og hvordan få bedre selvfølelse, ta kontakt med meg her da vel!

Booking

Legg igjen en kommentar