Åpenhet, samtaler, opp og nedturer

9 måneder i en koffert, en turné som har tatt meg med på så mye, som har bevist ovenfor meg og dere at åpenhet er viktig i et samfunn som er svært lukket. For meg har det vært en drivkraft til å sette opp forestillingen MANNEN I SPEILET. Det for å fortelle om alt som ikke har vært så greit under oppveksten, som har formet meg som person og som har gitt meg styrken til å ta løpe fart å satse!

Verdens rikeste land sier du? jeg vil ha sagt verdens lukkede land.

Enda den dag i dag er det svært aktuelt i «verdens rikeste land» å ikke snakke om det som virkelig plager oss, om de tingene vi ikke ønsker at andre skal vite om oss, det er tabu. Det kan være alt fra en tøff fortid eller rett og slett en så «liten» ting som å ha dummet seg ut på jobben, framfor alle dine kollegaer.

I sangen: La meg være ung, synger de:

  • Alle tror det handler om å bli best.
  • Alle ser seg rundt og tenker jeg er penest.
  • Skulle ønske jeg kunne vært usynlig.
  • De ser på meg med forstørrelsesglass.

Når jeg står på scenen, dresset opp, men fortsatt «naken» og blottet for alt av fordommer er det ingen vei tilbake. Nå har jeg en ting å gjøre, det er å levere det jeg så sårt har ventet på å levere i mange år, min historie.

Det var ingen som fortalte meg at dette var enkelt, tvert i mot, men jeg gjorde det!

I følge et studie gjennomført av professor Johan Wicklund ved Nord universitet, kan personer med diagnosen ADHD ha kvaliteter som gjør dem veldig godt egnet til å starte nye bedrifter. Spesielt på områder der andre ville gitt opp.

Noe jeg ser på som svært reelt, jeg følte på presset, sto i det og satset å nå har jeg holdt det gående i 5 fantastiske år!

– Når jeg først tenner på en ide, går det ofte i gang umiddelbart uten at jeg går veien om risikoanalyser.  I mange tilfeller ville ikke en risikoanalyse gitt det fulle og hele svaret uansett. En med ADHD vil typisk kaste seg ut i det og deretter erfare om det fungerer.

Alene er jeg ikke på denne reisen, jeg har med meg en fantastisk produksjon og en av medlemmene av den har jeg snakket veldig lite om, det er en tid for alt.

Jeg går til samtaler å snakker med en person om det som kan være utfordrende, om de tingene som jeg ikke deler med dere. Jeg har en Coach som heter Elin Thorsen ( https://elinthorsen.com ), som jeg med jevnlig mellomrom snakker med for å gå igjennom de inntrykkene og sidene ved meg som jeg selv kanskje ikke helt har troen på.

Uten samtalene, latteren, gråten og vinklingene vi sammen gjør,  ingen Mannen i speilet.

Til slutt må jeg si at mange prøver å fortelle hvem jeg bør bli, men jeg er ikke som de, jeg er Mannen i speilet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.