Brillene økte selvbildet mitt

Meg, Brille konkurranse?

Hadde du fortalt meg det for 9 år siden, hadde jeg ledd av det!

Hvorfor i alle dager skal jeg være deltager i en brille konkurranse og hva er det med briller som gjør meg så engasjert!

Året er 2009, jeg skulle starte å bruke briller for første gang, sjenert gikk jeg ned til optikeren i Rana, fikk time til syns undersøkelse å snakket med han om hvilke brille jeg ønsket meg.

Jeg spurte meg selv: hvorfor i alle dager skulle jeg være den ene personer som skilte seg ut med briller i klassen, kledde jeg det eller kom de andre til å le av meg?

Allerede hadde jeg fått passet påskrevet med diagnosen ADHD, konsentrasjonsvansker og som klassens klovn, var ikke det nok i seg selv?

Foto: Joachim Goa Steinbru

Optikeren tok meg til siden, stirret på meg en stund før han tar hånden sin på min høyre skulder å sier: Gutt, ta det med ro, se deg om, hvor mange mennesker ser du med briller rundt deg, tror du de måtte ta et oppgjør med seg selv før de fikk sine første par?

Før jeg svarte optikeren så jeg på linseeskene som sto inne i butikken.

Nok engang spør jeg meg selv: kanskje jeg heller skal starte med linser, da er det ingen som ser at jeg har dårlig syn og ingen som kommer til å spørre meg om det heller.

Svaret til opptikeren ble kort og konsist: Jo, jeg ser at det er mange mennesker rundt meg med briller, men de er ikke meg!.

Opp i gjennom tiden har jeg fått hørt at jeg liker nye utfordringer, er en tøff gutt og tørr og skille meg ut fra mengden. Til slutt kom brillene på, mandagen var rett rundt hjørnet å jeg, lille meg skulle stå ved skoletrappen med mine nye briller på.

 

Men hva var det egentlig som gjorde at jeg valgte å bruke briller, Hva lærte jeg:

Det handler om å la fordommer ligge, hva andre tenker har ingen betydning så lenge jeg føler meg vel i det jeg har på meg. Det er ingen som skal fortelle meg hvordan jeg skal være eller hvordan jeg skal se ut, den eneste som skal fortelle det, er meg.

Jeg tror at mange brilleelskende mennesker har sine første par liggende et eller annet sted i hjemmet, på loftet eller i en nedstøvet pappeske, det første paret er liksom ikke noe du mister!

 

Men skal jeg være ærlig så har jeg mistet 2 par til nå… *kremt*

Tiden etter.

Tiden har gått siden det første paret kom på nesetippen, nye par har fått sin plass i hjertet mitt og det første paret har blitt lagt et trygt sted å blir ikke glemt. jeg husker til og med hva årsmodell og hvilket merke de var!

Briller for meg er som en ring, et smykke eller en øredobb for deg, det skal bæres med stolthet og ydmykhet.

For meg er det viktig at brillene skiller seg ut, slik at folk legger merke til at jeg har dem på. Det har nok sin forklaring med at jeg i utgangspunktet ikke ønsket å bare bruke briller, men å kunne bruke briller fordi at det er tøft, flott og et godt hjelpemiddel!

Jeg har alltid hatt et brennende engasjement for å hjelpe andre, se andre mestre og se at mennesker rundt meg har det bra!

igjennom Alexanders Metode får jeg muligheten til det!

Selv har jeg et brennende engasjement for frivilligheten i Norge hvor jeg jobber en god del for frivillige organisasjoner for å skape forståelse rundt psykisk helse.

Tenk å kunne få muligheten til å gjøre dette gjennom Specsavers Brille kampanje?

Du kan stemme på meg ved å trykke på linken under!

https://www.facebook.com/SpecsaversNorge/?sk=app_168238890662240&app_data=submissionid%7C2409

Ønsker du et foredrag som omhandler selvtillit og hvordan få bedre selvfølelse, ta kontakt!

30 kommentarer til “Brillene økte selvbildet mitt”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.