Drømmer på et spor

Har du noengang hatt en drøm som tar deg med til en verden som bare DU har innblikk i, som er fult av farger, gleder og sorg. En verden som bare ønsker deg velkommen.

Drømmer er noe som vi alle har, det er noe som vi kan baserer virkeligheten på, men også noe som kan være en veiviser for tiden som kommer.

Det finnes mange typer drømmer der ute, de beste er positive. En positiv drøm, når du sover skaper grobunn for dagen videre og gjør oss mer motiverte til å satse på ting vi tror på.

Som barn drømte du kanskje om en sykkel, fin ferie med familien, eller den lille fotballen du så i vinduet.

Alt for mange av oss har himmelen full av ballonger med påskriften «Tenk om». Hvorfor tar vi ikke flere av dem ned?
Nå, skal jeg ta deg med tilbake til skolebenken, en ung Alexander satt i klasserommet, på pulten har han en penn framfor seg og en stor skriveblokk. Ikke visste han hvordan han skulle formulere ordene som skulle stå i blekka og han viste hvertfall ikke hvordan han skulle lese høyt i klassen. ( Rettelse, han visste hvordan han skulle lese høyt, men han turte ikke) Han var redd for å stamme i hver setning.. Naturligvis satt han med håndflaten under haken å tenkte: Tenk om.

Han hadde én drøm, det var å kunne det alle andre i klassen kunne. Lese høyt, være aktiv og være en stjerne elev sånn som de fleste andre, slik ble det ikke.

Drømmer er noe som kan sette et stantpinkt i livene våre, noe som vi jobber for, men også noe vi ikke burde jobbe mot. Når jeg hører ordet drømmer, prøver jeg å tenke på de positive tingene en drøm kan inneholde, jeg får en god følelse i magen og tenker på at dette er noe jeg har lyst å finne mer ut av.

Hadde noen fortalt meg for 10-15 år siden at du, Alexander kommer til å bli en forkjemper for at barn og unge skal ha det godt i Norge, hadde jeg ledd av deg.. det hadde ikke vært naturlig for meg å se det for meg. Det skyldes at jeg ikke turte å ta ned noen av de ballongene som hadde påskriften «tenk om» når jeg gikk på skolen.

 

Drømmer handler om mye.

Det er vanskelig å sette ord på en spesifikk ting.. men en ting er HELT sikkert, drømmer behøver ikke  alltid være av det positive slaget.

Det hender ofte at jeg går tilbake til fortiden i en drøm, det behøver ikke alltid å fortone seg bra.

Jeg tenker tilbake på voldsomme hendelser som har vært med på å forme den jeg er i dag, hendelser som aldri burde funnet sted. Mange av disse hendelsene eskalerer mer enn nødvendig og jeg er like uforberedt hver gang det skjer. Dette kan også kalles mareritt.

I samarbeid med Coachen min Elin Thorsen, jobber jeg strukturert med dette, vi jobber med å forstå følelsesregisteret mitt og ikke minst hvorfor drømmene kommer sterkere tilbake nå, en tidligere.

Spørsmålet kommer alltid, hvorfor kommer hendelsene tilbake til meg… av og til må jeg bare falle til ro med at alt ikke har  en forklaring, det skjer bare.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.