Du ja, du er Go´nok som du er!

Er du flink nok til å fortelle deg selv at du er Go´nok?

Er du som jeg var, av den typen som så seg selv i speilet og tenkte at du helst skulle hatt en annen kropp, et annet smil, andre venner, andre karakterer på skolen eller andre framtidsutsikter, da leser du på riktig blogg denne søndags kvelden.

Hver dag så kjemper vi mennesker for å bli akseptert på de arenaene vi er på, vi jobber iherdig og målrettet med å tilfredstille andres behov, for å få aksept.

Jeg har snakket med en gruppe ungdommer som forteller at det å være Go´nok er vanskelig, men at de prøver så godt de kan.

Barn og unge vokser opp i en generasjon som krever at man er på hugget hele tiden. Studier er blitt viktigere en noen gang, karaktersnittet har økt betraktelig og gode nok karakterer betyr mer en noensinne.

Ungdommer idag er svært opptatt av likestilling, respekt, politikk og hva som skjer i samfunnet generelt, mer en tidligere år. De er engasjerte i hva som skjer i hjemme, jah selv om de spiller dataspill som enkelte vil si er en hindring. Ungdommen idag blir tidlig voksne og tar mer og mer ansvar over sine liv og framtidsutsikter.

En sunn livsstil er også viktig, da vi stadig hører om hvor viktig helse og livsstil er via medier og profilerte personen som viser sitt ansikt, Jada de er også med på å påvirke det bilde vi selv lager oss.

Er vi egentlig klar over hvor mye vi blir påvirket av samfunnet rundt?

Det er så mye mer jeg kan skrive om, men jeg tror du forstår hvor jeg vil hen. Barn og unge som vokser opp i dag er Generasjonen- prestasjon, Den generasjonen som skal prestere mest, best og for å tilfredstille de kravene som samfunnet krever.

 

Men er vi flinke nok  til å fortelle oss selv at vi er Go´nok som vi er, at vi skal få til det vi ønsker, slik at vi kan se på oss selv som Go´nok?

 

Hver morgen så bruker jeg 2 metoder som funker for meg slik at jeg føler meg GO´nok å nå vil jeg at  du skal bruke dem!

jeg har lapp metoden, som du sikkert har hørt om?

Skriv positive ord, eller setninger på en lapp (gjerne post-it lapp), heng de rundt omkring i huset slik at du legger merke til dem.

 • På soverommet – God morgen
 • på ytterdøren – Ha en strålende dag
 • på badet – Du er så lekker, sexy, rå
 • På kjøleskapet – spis så mye du vil fordi du fortjener det
 • på vaskerommet – Rene klær er godt å gå med, vask med god samvittighet
 • på soveroms døren – God natt og takk for en fin dag (selv om dagen kanskje har vært utfordrende)

Når du står opp om morgenen bruk speilet på badet eller i gangen til å si noe positive til deg selv

eks:

 • Ha en fin dag!
 • Du er fantastisk !
 • Du er unik!
 • Husk å smil til de du møter på din vei!
 • Denne dagen skal bli bra!

 

Takknemmelig er jeg over å bli spurt om å være hovedambassadør for et prosjekt som står for de verdien jeg verdsetter mest, oss mennesker 

Sammen med Erlend EliasChris BacoHedda KiseChristine Koht og flere andre sterke mennesker/hovedambassadøerer er vi med på å vise vårt ansikt slik at flere ønsker og tørr å kjenne på den Go´nok- følelsen i en ellers travel hverdag.

Jeg vil rette en stor takk til damene, Trine Ø. Bråten og Helen Nygård –

NB! Ikke glem at du er deg og jeg er meg, sammen er vi Go´nok

Ønsker du et Foredrag om hvordan å være Go´nok?

Ta kontakt i lenken under

 https://m.facebook.com/gonok.no/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.