Stillhet kan være vanskelig å snakke om

Har du følt på stillhet før?

Stillhet er noe vi alle mennesker bruker godt for å kunne tenke, slappe av og ikke minst tenke tilbake på gode ting.
Noen mennesker bruker stillheten for å få ting på avstand, mens andre, som meg bruker stillheten til å skrive blogg, mail og ikke minst slappe av mellom slagene. I det jeg skriver høres det ut som at stillhet er noe som er voldsomt positivt og noe en burde hige etter for å få oppleve, slik er det ikke i alle situasjoner.

Det er ikke noe nytt at stillheten kan være en byrde, et skjold og noe usagt.

Men hva er det som egentlig gjør at jeg og andre velger stillheten framfor uroen og samtalen?

Er det for at TABUET er så stort at det blir vanskelig å fortelle at man ikke har det bra, at dagen i dag ikke er like bra som den var i går eller at jeg rett å slett ikke har baller nok til å fortelle hva som er problemet?

Stillhet er et ”Våpen” som har blitt brukt siden tidenes morgen, men det som er TABU har vi mennesker skapt selv, det er ikke noe som har kommet naturlig..

Men du, hva om vi kommer ut av stillheten, står fram og forteller hvem vi er og sier det høyt?

Jeg for eksempel heter Alexander, 23 år og kom ut av stillheten ved hjelp av en skoleoppgave i 2011.

Skoleoppgaven skulle vise seg å bære overskriften ”hvem er du og hvordan har du blitt deg” det var på en måte dråpen som fikk vannet til å renne over, jeg var klar, klar til å fortelle og formidle min historie, ADHD og min psykiske helse, jeg var meg og folk rundt meg måtte akseptere det!

Jeg var så lei av det som var TABU at jeg rett og slett ”kledde” av meg, foran mobberne, elevene og lærerne med et ærlig og oppriktig foredrag.

 

Tørr du å komme ut av stillheten?

30 kommentarer til “Stillhet kan være vanskelig å snakke om”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.