Ta av deg masken, vær deg selv!

Mitt fjes, ditt fjes eller kanskje et helt annet fjes?

Vi mennesker er flinke til å dele historier, flinke til å snakke sammen og flinke til å skryte av hvor fint vi har det via sosiale media.
Norsk ungdom bruker over 4 timer hver dag på sosiale media, for å fronte den personen de er og for å analysere hvordan de ønsker å være. Sosiale media er fylt med mye positivt og mye negativt som i alt annet, men en av de tingene som bekymrer meg mest er nok det store fokuset på å prestere best. Det at man skal se bra ut, legge ut de riktige tingene og være pliktoppfyllende.

Sosiale media er bare et annet ord for et sosialt samfunn. Samfunnet er ukomplisert på sosiale medier, der kan du bare logge deg av og på, og blokkere alle du ikke liker. Det kan du ikke i den virkelige verden.

I den virkelige verden stilles det krav, til hvem du er, hva du gjør og hvordan du skal håndtere situasjoner i din hverdag. I den virkelige verden ønsker vi helst ikke å fortelle at vi har det vanskelig, at vi ikke får til det vi ønsker eller at vi ikke klarer å være 100% perfekt hele tiden.

Men hva er det som gjør at vi mennesker ikke lenger snakker med oss selv, men istedenfor velger å ta på masken før vi går ut døren hjemme, masken som skjuler alt vi er og hva vi føler. Er ikke du fornøyd med deg selv, dine egne prestasjoner eller måten du er på?

Da har jeg lyst til at du skal tenke på disse 3 enkle tingene:

  • Hvem ønsker du å være
  • Hva skal de andre si om deg
  • Å hvilke maske passer deg

Det beste hadde vært om det fantes en Facebook funksjon som blokket alt ute, men det gjør det ikke. Derfor må du faktisk gjøre noe selv nemlig å være den personen du ønsker å være og bli akseptert for det.

Artisten Chris Baco har sluppet en ny låt, låten heter Mitt fjes og setter fokus på mobbing og det å være fornøyd med den man er. Jeg var så heldig å få medvirke under innspillingen av musikkvideoen til låten Mitt fjes. Chris Baco er en ung fremadstormende man med målet for øyet, nemlig å sette mer fokus rundt mobbing og psykisk helse!

Hør låten hær!

 

30 kommentarer til “Ta av deg masken, vær deg selv!”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.