Tiden var » inne» for å lage en slik video

For meg så har det vært veldig viktig å laget en video som rører noe i oss mennesker, å hva kan en slik video inneholde? Det må Være en video som engasjerer, som trykker så pass hardt i hjertet at det setter spor!

Ikke at jeg har vært flink til å snakke om Sex tidligere, sånn offentlig.. og i hvertfall ikke sexuelle overgrep blant barn og unge.

Det å snakke om overgrep er noe av det mest nakne og personlige jeg har gjort til nå. Det er liksom ikke noe man bare går rundt å brifer og ler om. det er vel heller noe man skyver langt inn i kroppen å aldri tar fram eller snakker om.

 

Ofte har jeg sagt at vi må snakke om det, men jeg hadde ikke trudd at tiden var «inne» for å snakke om sexuelle overgrep. Når videoen plutselig blir spredt rundt  på internett til flere tusen så blir jeg, ja… rart å si det.. men glad, glad for at den treffer riktig målgruppe og riktige folk!

For meg så handlet mye av dette om at jeg ønsker en åpenhet omkring sexuelle overgrep blant barn og unge, hvor barn og unges usynlige stemme blir hørt, før det er for sent. At dette intervjuet kan være et læringsverktøy, det har vært svært viktig for meg i denne prosessen.

Tiden var nok inne for å lage en slik video, og ikke minst snakke om ting som er tabu.

Selvsagt er det ting som bekymrer meg, en av de tingene er alle mørketallene blant menn som blir utsatt for sexuelle overgrep, daglig. Hvor kvinners kamp mot sexuelle overgrep skygger over historiene blant unge gutter/menn.

Det er viktig for meg å presisere at kvinners kamp er viktig, men jeg mener også at guttene og mennene også har sin plass, å dessverre skjer det tid til ofte at disse historiene går under radaren, slik som min.

Håpet er at dette intervjuet kan være med på å hjelpe til mer åpenhet blant barn og ungen når det gjelder sexuelle overgrep, at det kan brukes til noe bra. jeg har sagt det før å jeg sier det igjen, Det er mange barn og unge der ute som utsettes for sexuelle overgrep daglig. 

i 2019 så er det registrert flere tilfeller hvor barn og unge sliter med sin psykiske helse, det er flere tilfeller enn tidligere år, det bekymrer meg, derfor er jeg her for å slipe vekk tabuet omkring dette tema.

Klikk på linken her for å si intervjuet:

kort intervju

https://www.facebook.com/alexandersmetode/videos/2298845840191051/

Langt intervju:

https://thehumanaspect.com/watch/623/alexander-generation-z

Denne videoen er laget av The human aspect, I samarbeid med Kavli fondet. Det er en video som jeg er stolt av og som er en del av at stort videobiblioet av unge voksne som deler sine historier. Jeg er stolt av at jeg er med på å skape et mer åpent samfunn, et samfunn som den neste generasjonen kan dra nytte av.

 

Del gjerne filmen/intervjuet i dine sosiale medier

link til deling finner du her (bare å klipp å lim)

https://www.facebook.com/alexandersmetode/videos/2298845840191051/

31 kommentarer til “Tiden var » inne» for å lage en slik video”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.