Vet du hva Geocaching er?

Jeg kan vedde på at du har hørt det, sett det og prøvd å ignorere det, jeg vet at det er UMULIG og overse det.

Jah, til din frustrasjon og «lengsel» så snakker jeg selvsagt om det nye mobilspillet Pokémon Go!

 

For dem som ikke er barn av 90-tallet, eller ikke har barn fra 90-tallet og senere, eller har bodd under en stein: Pokémon (forkortelse for pocket monsters, 649 fiktive arter) går ut på «Pokèmon Getto Daze!». Altså japansk for «Fang pokèmon». Disse underlige figurene skal fanges i en ball, og tas frem ved behov av eieren. Vanligvis for å kjempe mot de onde.

Pokèmon Go er noe så skremmende genialt som en krysning av virtuell verden med virkelig verden. Pikachu og Bulbasaur skal ikke lenger jaktes på en pc-skjerm, men gjennom mobilkamera i den virkelige verden.

Personlig så har jeg gjort meg veldig mange positive erfaringer med spillet, spillet klarer å trigge en nysgjerrighet i oss som kanskje ikke har vært like synlig før.

Gaming har tidligere ført oss ned i mørke kjellere og innestengte gutterom, mens dette spille får oss til å løfte blikket.

Ungdommer som sitter mye inne har nå fått «muligheten» til å flytte  seg ut, møte nye mennesker, treffe et helt nytt miljø og skape seg nye relasjoner.

ikke minst så har det en helsemessig gevinst ifht å bevege seg mer en 60 minutter om dagen!

I nabolaget mitt møtes 20-50 ungdommer hver kveld på parkeringsplassen for å fange nye, sjeldne og gamle Pokémon og ikke minst for å fortelle historier om hvilke Pokèmon de har fanget og hva deres neste mål er.

Når jeg legger meg (tidlig) hører jeg ofte barn utenfor som roper «HÆR ER DEN!» de løper mot det barnet som har funnet dyret, står samlet og fanger det sammen.

 

Det er ikke til å skyve under en stol at når man snakker om spill i en eller annen sammenheng så er det alltid en i mengden som har en mening om det, en mening som ikke alltid behøver å være positiv.
Mine meninger er jeg klar på å håper å bli hørt på det jeg skal fortelle nå.
Er du som forelder usikker på hva spillet går ut på så er mitt råd at du leser deg opp  og spør barnet ditt om hva spillet går ut på.
Dette handler rett og slett om å delta i barnets hverdag og ikke minst engasjerer seg i hva barnet holder på med.
Har du hørt om Geocaching? eller har du holdt på med det?
Dette er det samme konseptet, bare i en spill versjon hvor du kan utvikle dine ferdigheter over tid. det er morsomt spennende og engasjerende .
Var det vanskelig å få med ungen på en spaser tur før, så er det ikke det nå!

30 kommentarer til “Vet du hva Geocaching er?”

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.